Golfköpingsmästaren har blivit en av årets höjdpunkter för alla oss golfare i Jönköpings-området. Förra året slog vi rekord med över 6 000 starter i tävlingen, vilket innebär att vi med all sannolikhet är Sveriges största golftävling!

I rådande situation ser vi dock ingen möjlighet att kunna genomföra Golfköpingsmästaren såsom vi brukar, det vill säga en nio veckor lång tävling där de främsta spelarna kvalar in till en stor final. Anledningen är att det är svårt att lösa ett upplägg som innebär att spel, resultatrapportering, etc. sker på ett säkert sätt som är inom ramarna för de riktlinjer som Svenska Golfförbundet, Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten satt upp.

Men även om vi ställer in själva tävlingen vill vi ge alla våra medlemmar en fantastisk möjlighet att spela på alla våra nio spännande golfbanor som finns i Golfköpingsamarbetet nu när golfsuget är större än någonsin!

Vi kommer att erbjuda möjligheten att spela sällskapsgolf under sommaren på våra banor till ett förmånligt pris – 250 kronor oavsett dag och tid under nedanstående veckor. Eftersom golfintresset är så stort så dubblar vi spelmöjligheterna och erbjuder två Golfköpingsklubbar varje vecka. Här är hela spelschemat:

 

Vecka 23 – Skinnarebo & Gränna
Vecka 24 – Skinnarebo & Götaström
Vecka 25 – Götaström & Ryfors
Vecka 26 – Ryfors & Wiredaholm
Vecka 27 – Wiredaholm & Hook
Vecka 28 – Hook & Jönköpings GK
Vecka 29 – Jönköpings GK & Sand
Vecka 30 – Sand & A6
Vecka 31 – A6 & Gränna

Ta chansen och gör denna sommaren till en riktig golfsommar på hemmaplan! Utmana kompisgänget, din partner, granne eller din familj och gör en egen Golfköpingstour. Se till att du kan spela alla banor just i år! För även om vi spelar mycket golf nu så är ekonomin ansträngd för oss klubbar. Minskade greenfeeintäkter, inställda företagsevent och sponsorer som kanske måste prioritera om. Att spela Golfköping 2020 handlar både om att få en golfupplevelse, men det är också ett sätt för dig att bidra till klubbarnas verksamhet så vi kan fortsätta ha så många bra banor och klubbar med fin verksamhet i vårt område!

Vi vill slutligen ge dig en liten morot också – om du spelar på minst sju av klubbarna (utöver din egen hemmaklubb) så kvalar du in till en stor tävling som inleder säsongen 2021 – helt enkelt en uppskjuten Golfköpingsfinal där vi gör upp om ett stort prisbord! Vi återkommer med mer praktisk information om detta på vår hemsida och i sociala medier så följ oss där.

Svinga lugnt och spela många ronder i sommar!

Hälsningar,
Golfköping

Följ även Golfköpingsmästaren på Facebook (@golfköping) och Instagram (golfkoping) för mer löpande information.

För fullständig information se www.golfkopingsmastaren.com