Golfköpingsmästaren är Jönköpings egen golftour. Under åtta sommarveckor arrangeras en tävling per vecka på åtta banor som alla har sin charm och bjuder på varierande och rolig golf. Varje vecka delas poäng ut och du har chans till en topplacering på leaderboarden. De 100 bästa spelarna kvalar in till den stora finalen i augusti där ett stort prisbord med mängder av finas priser väntar.

Golfköping är en av Sveriges största golftävlingar med tusentals starter varje sommar. Det är en bra möjlighet att tävla men eftersom du får spela med vilken spelpartner du vill på vilken tid du vill under hela veckan är det också ett utmärkt tillfälle att få spela roliga golfbanor till kraftigt reducerat pris.

Så ta chansen och spela Golfköpingsmästaren i sommar!

För fullständig information, tävlingsregler och spelschema se www.golfkoping.se

Manual Golfköpingsmästaren 2018

Spelform: Slaggolf 18 hål.

Speltillfälle: Vecka 23-31 enligt rullande schema.
Speldagar är måndag – söndag.

Starttider: Valfri start och partner.

Starttid: Valfri starttid

Spelaren bokar själv sin starttid via Min Golf eller tel. till respektive kansli.

Är kansliet stängt betalas startavgift före start.

Deltagare: Tävlingen är öppen för alla med klubb-hcp.

Klasser: Open-klass (brutto) (OBS! EN GEMENSAM OPEN-KLASS)
A-klass upp till 12 tilldelade slag för banans slope (netto)

B-klass 13-21 tilldelade slag för banans slope (netto)
C-klass 22-uppåt tilldelade slag för banans slope (netto)

OBS! C-klassen öppen även för nybörjare

Tee: Damer röd tee. Herrar gul tee,
Herrar under 12 år och över 70 år får spela från röd tee, det meddelas före start och noteras även på scorekortet.

Damer över 70 år får spela från orange tee där sådan finns, det meddelas före start och noteras på scorekortet

Tävlingsledare: Tävlingsledare utses av Golfköpings styrelse.

Startavgift: Erlägges före start.
60 kr för spel på egna banan.
210 kr (150 kr + 60 kr) för spel på övriga banor, gäller för medlemmar med obegränsad spelrätt på sin hemmaklubb (ansluten Golfköpingsklubb).

Spelare som inte tillhör en av de 8 Golfköpingsklubbarna eller inte har obegränsad spelrätt på sin hemmaklubb betalar ordinarie greenfee + 50 kr.
Spelas två ronder samma dag sker ny betalning före rond två.

Frikort, checkar, spelrätter eller andra rabatter gäller EJ vid betalning.

OBS! Alla juniorer spelar för 60 kronor oavsett bana, alltså ingen tävlingsgreenfee utan endast 60 kronor startavgift för juniorer i golfköpingsklubbarna

Inbjudan: Varje klubb ombesörjer mailutskick, till sina medlemmar, samt anslår inbjudan på hemsidan och på anslagstavlan i början på säsongen.

Vid eventuella ändringar ska detta mailas ut samt sättas upp på anslagstavlan i respektive klubbhus.

Öppettider: Kansliet rekommenderas att vara öppet mellan 6.45 – 18.15 under tävlingsdagarna.

Poängräkning: Samtliga scorekort skall lämnas in för registrering, ej inlämnade scorekort registreras som RTD = rond ej slutförd score ej HCP grundande.

Efter varje tävlingsvecka fördelas poängen enligt följande:

Openklass:     Poäng 20 -> 11 fördelas till de 10 bästa placeringar i open- klassen. För att erhålla poäng får man inte ha mer än 15 slag än segraren.

Hcp-klass:      Poäng 20 -> 1 fördelas till de 20 bästa placeringar i respektive klass.

Man kan spela flera gånger på samma bana men den bästa scoren tillgodoräknas.

Final: De 100 bästa spelarna, inklusive delningar, bjuds in till finalspel.
Kanonstart med efterföljande middag och prisutdelning. Kostnaden för middagen ska vara 200 kr per person.
Startkit som ska vara värt 50 kr delas ut till finalspelarna, detta tas fram av klubben som arrangerar finalen och kostnaden faktureras Golfköping.

Lottning: Lottningen till finaldagen sker senast två dagar före aktuell dag. Startlistan publiceras i Nya Git tävling samt på Golfköpings Facebooksida.
Kansliet skriver ut scorekorten och ansvarar för resultaträkningen.

Prisbord: 50% av 60 kr från startavgifterna ska gå till priser och finalmiddagen. Prisbordet ska bestå av ”Golfköpingspresentkort” som tas fram och kan användas i samtliga golfshopar.

Topp 3 i varje kategori vinner även ett ”greenfee-häfte” som berättigar till spel på Golfköpingsbanor 3 gånger (1an) 2 gånger (2an och 1 gång (3an)

Restaurang: Restaurangen informeras i början av säsongen men respektive klubbs tävlingsledare håller kontakt med restauratören i god tid inför varje tävlingsvecka.

Resultat till JP: Resultatet mailas in till JP, sporten@jonkopingsposten.se samma kväll eller senast dagen efter finalen. Detta gör ansvarig tävlingsledare på respektive klubb.

Bilder till FB: Bild och namn på pristagarna läggs ut på FB.
Gärna andra trevliga bilder från banan eller restaurangen samt lite text.

Segerintervju: Segrarna intervjuas (tacktal) och materialet läggs ut på FB.